Catherine Heijl
Skärmavbild 2017-05-02 kl. 19.02.19.png

Fastighetsbyrån – Life on Mars

Reklamkoncept
Pitchprojektet
Catherine Heijl (copy)
Simon Lublin (copy)
Molly Rennéus (AD)
Sebastian Brännén (AD)

Under det åtta veckor långa Pitchprojektet fick vi fyra kreatörer själva stå för strategin. Vår kund var Fastighetsbyrån, som är Sveriges största mäklare och har funnits i 50 år. Men även om det låter lyxigt att vara störst finns en risk att Fastighetsbyrån lutar sig tillbaka och blir omsprungna av utmanare som Nooks och Hemverket. Vår uppgift blev därför att se till att Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklare även om 50 år.

Istället för att slåss med konkurrenterna om samma bostadsrätter, ska Fastighetsbyrån skapa en egen framtidsposition. Det behöver byggas 710 000 nya bostäder till 2025 och där kan Fastighetsbyrån göra skillnad – genom att driva nyproduktionen. Och inte bara driva den, utan också visa att nyproduktionen är futuristisk.

Det här visade vi det på det mest framtida sättet vi kom på:

Vi skapar alltså en PR-vänlig kö till den första nyproduktionen Fastighetsbyrån förmedlar på Mars. Även om det verkar långsökt är Mars ingen sci-fi-dröm. Elon Musks projekt Space X räknar med att kolonisera planeten redan 2024. Och Fastighetsbyrån kommer förstås in i bilden när allt är på plats.

Hur som helst, såhär valde vi att berätta om marskön:

Allting leder in till kampanjsidan där du skriver upp dig.

Vi använder det som ligger längst bort i tiden, Mars, för att kunna prata om framtidstrender som ligger närmare i tiden.

Och om du redan nu vill bo i framtiden får du tips på Fastighetsbyråns futuristiska nyproduktioner:

Med Life on Mars bygger vi förtroendekapital som framtidens mäklare och skapar en egen definition av nyproduktion.