Catherine Heijl

Om

   

Hej!

Det känns så himla självklart att snart ha gått två år som copy på Berghs. Men när jag växte upp i lilla Mariestad trodde jag att mitt öde var att bli fattig författare eller utbränd journalist. Det var aldrig någon som berättade att det fanns ett jobb där man, förutom att skriva, fick idéa, förpacka och presentera.

Därför tog jag en omväg hit. Jag stod vid ett fabriksband och monterade kylskåpskompressorer, bodde med nio svenskar i London, rekommenderade vin på Systembolaget, serverade kaffe på Norges största bank, skapade studentevent för Apple, fick värmländska gamers att göra burpees och pluggade jättemycket i städer som Paris och Nice. Sedan gjorde jag ett test på Arbetsförmedlingens hemsida och fick rådet att bli artist, dansare eller copywriter. Så att det blev just copy berodde till viss del på att jag gillar att skriva, men också på att jag varken kan sjunga eller dansa.

Tack vare min omväg kan jag relatera till vanliga människor som inte heller vet att man kan jobba med reklam. Och det är till dem jag vill skapa reklam.

Created by Catherine / wrinspo – godkänd för f-skatt.